top of page

Hyvää ja rauhallista joulua! Merry Christmas!


Työhuoneen kiireet alkavat laantua ja on jäänyt aikaa joulumielen nostattamiseen. Toivotankin kaikille asiakkaille ja ystäville ihanaa ja leppoisaa joulua seuraavan herkullisen pikkuleipäreseptin myötä. Keksit ovat luontaisesti gluteenittomia ja ah, niin herkullisia! Ystävä kutsui niitä tuhannen maun kekseiksi, koska hänen mielestään joka haukkaus maistui vähän erilaiselta.

Busiest time in the studio is beginning to ease into more relaxed hours and I've found some time to bake. With this delicious cookie recipe I wish each and every one of you a happy and relaxing Christmas! These cookies are gluten free and quite sinfully good. A friend called them cookies of thousand flavours, he said every bite tasted different to him. Test them and decide yourself!

Cashewvoi-valkosuklaa-inkiväärikeksit

Cashew butter cookies with white chocolate and ginger

Ainesosat:

2,5 dl cashewvoita

1 dl sokeria

1 muna

maun mukaan raastettua inkivääriä (itse laitoin noin 1 rkl)

1/2 tl leivinjauhetta (alkuperäisessä ohjeessa oli tämä, itse unohdin sen ja hyvää tuli silti)

2 rkl kookosöljyä

1/2 tl vaniljasokeria tai vanilja-aromia

1,5 dl valkosuklaata rouhittuna (puolikas 180g suklaalevy)

Jos et löydä kaupasta cashewvoita, sitä on helppo tehdä itse esim. tämän ohjeen mukaan: http://thehealthyfoodie.com/cashew-nut-butte/

Sekoita kaikki aineet. Ensin tuntuu, ettei seos tasaannu, mutta munan lisääminen saa seoksen notkistumaan. Nosta taikinasta nokareita leivinpellille ja taputtele niitä vähän litteämmiksi. Paista uunissa noin 200C, kunnes kullanruskeita. Anna jäähtyä ja herkuttele.

Incredients:

2,5 dl (1 cup) cashewbutter

1 dl (c. 1/2 cup) sugar

1 egg

Finely chopped ginger about 1 tablespoon

2 tablespoons coconut oil

1/2 teaspoons vanilla sugar / vanilla extract

1/2 teaspoons baking soda (I forgot to add this and it didn't matter)

1,5 dl white chocolate cut in small pieces.

If you don't find cashew nut butter at your local store, you can make it yourself, here is one recipe: http://thehealthyfoodie.com/cashew-nut-butte/

Mix all the incredients. If the dough is very soft refrigerate 15 minutes. Make small balls onto cookie sheet and press them gently a little bit flatter. Bake in 200C oven until gloden and crisp. Let cool and eat!


Recent Posts
Follow Us
No tags yet.
Search By Tags
  • Facebook Clean Grey
  • Pinterest Clean Grey
bottom of page